Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

Jasna barwa i lekki orzechowy aromat to jego znaki rozpoznawcze. Nie zawaha się śmiało wkroczyć do Waszej kuchni, ale i domowych apteczek. Olej z orzecha włoskiego tłoczymy na zimno, nie filtrujemy i nie oczyszczamy. Dlatego jest taki smaczny!

naturalne_1

100% natury

tloczone_na_zimno

tłoczony na zimno

nierafinowane_1

bez rafinacji

niefiltrowane

bez filtrowania

Opis

Czym jeszcze może się pochwalić olej z orzecha włoskiego? Tym, że wskoczyły do niego witaminy E, A, K i H oraz witaminy z grupy B. Zamykany szczelnie w ciemnych butelkach ma doskonałe warunki, aby stać się gwiazdą w Waszej kuchni i domowej apteczce! Dlaczego? Olej z orzechów włoskich to przede wszystkim bogactwo Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych.

Właściwości

Olej z orzecha włoskiego – właściwości zdrowotne

Olej z orzecha włoskiego to przede wszystkim bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Wśród nich znajdują się szczególnie istotne z punktu widzenia zdrowia kwasy, tj. linolowy, oleinowy i alfa–linolowy. Kwasy tłuszczowe są niezbędne, by utrzymać skórę w odpowiedniej kondycji. W wyniku ich niedoboru staje się ona nieodporna na działanie substancji zewnętrznych: zanieczyszczenia, promieniowanie UV (powstają zaczerwienienia, przebarwienia, stany zapalne). Jeśli jednak zastosuje się produkt bogaty w kwasy tłuszczowe, a takim z pewnością jest olej z orzechów włoskich, możemy zminimalizować uszkodzenia i przyczynić się do regeneracji naskórka.

Olej z orzecha włoskiego obfituje w witaminy m.in. wit E, A, K i H oraz witaminy z grupy B. Obniża ciśnienie i cholesterol, korzystnie wpływa na mózg, pobudza umysł. Wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, antyseptyczne i przeciwwirusowe.

Stosowanie oleju z orzechów włoskich przynosi wiele korzyści osobom z problemami układu trawiennego. Olej z orzechów włoskich ma działanie przeczyszczające, usprawnia pracę jelit i dobrze wpływa na trawienie oraz zapobiega zaparciom.

Zastosowanie

Olej  orzecha włoskiego – zastosowanie

Jakie jest zastosowanie oleju z orzecha włoskiego? Dodany do sałatek, sosów czy makaronów odwdzięczy się wyjątkowym smakiem. Jednak kuchnia to nie jedyne jego królestwo.

Doskonale czuje się w roli naturalnego lekarstwa. Obniża ciśnienie i cholesterol, korzystnie wpływa na mózg, sprawność umysłową, koncentrację i pamięć. Wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Przyczynia się do obniżenia trójglicerydów we krwi, wpływając korzystnie na poziom cholesterolu i układ krążenia. Chroni przed rozwojem grzybów (zwłaszcza Candida). Nieoceniony w walce z zaparciami.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 ml produktu
Wartość energetyczna 3404 kJ/828 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
92 g
8,3 g
Węglowodany
w tym cukry
0 g
0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Bezpieczna wysyłka

Świeże, zimnotłoczone oleje wymagają specjalnego traktowania. Wysyłamy je w bezpiecznych, styropianowych opakowaniach, które zapewniają odpowiednią temperaturę i chronią przed słońcem – Twój olej zachowuje pełnię właściwości i smaku.

Nasi klienci uwielbiają także:

Szanowni Państwo!

Niedawno uruchomiliśmy nową stronę internetową. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby działała bez zarzutów. Mamy nadzieję, że korzystanie z niej będzie przyjemniejsze, a składanie zamówień bezpieczniejsze, prostsze i szybsze.

Jeśli zauważą Państwo błędy techniczne, wizualne lub tekstowe w obrębie strony, będziemy wdzięczni za ich zgłoszenie na

Dziękujemy!