Opis
Olej z orzecha włoskiego – charakterystyczny smak i wiele cennych właściwości!
Ważne dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe, dobra proporcja kwasów omega-6 oraz omega-3, witaminy E, A, K oraz z grupy B – olej z orzecha włoskiego kryje w sobie zarówno wiele cennych składników i witamin, jak również charakterystyczny smak i przepiękny aromat. Jaki rodzaj wybrać? Bez wątpienia warto postawić na olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno – tylko ten wariant pozyskiwany jest bezpośrednio z owoców, bez procesów rafinacji, filtrowania czy dodawania sztucznych substancji. Taki proces produkcji wpływa na zachowanie prozdrowotnych właściwości – olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno jest więc w pełni naturalny i bezpieczny dla każdego! Można spożywać go zarówno bezpośrednio, dodając do ulubionych potraw na zimno, jak również w lecznictwie i kosmetyce. Olej z orzecha włoskiego jest więc obowiązkową pozycją zarówno w kuchni, w apteczce, jak również w kąciku pielęgnacyjnym!
Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno – postaw na zdrowie!
Ten rodzaj oleju roślinnego polecany jest zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom. Na co wpływa i dlaczego warto włączyć go do codziennej diety? Zwiększa koncentrację, wspomaga przemianę materii i ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów, obniża poziom złego cholesterolu we krwi, ma działanie antybakteryjne, łagodzi stany zapalne, jak również działa antyoksydacyjnie. Oprócz tego olej z orzecha włoskiego nierafinowany zimnotłoczony stosowany jest w infekcjach bakteryjnych i grzybiczych skóry, a także do codziennej pielęgnacji skóry oraz włosów. Olej z orzecha włoskiego wpływa na nawilżenie, odżywienie, jak również regenerację. Opóźnia on również procesy starzenia się skóry, co sprawia, że warto zarówno spożywać go bezpośrednio, jak również aplikować z ulubionym kremem, balsamem czy tonikiem. Zadziałaj więc kompleksowo i postaw na olej z orzecha włoskiego do picia, jak również stosowany zewnętrznie na skórę!
Olej z orzecha włoskiego – charakterystyka
Jasnożółty kolor, intensywny orzechowy smak i aromat, a także łatwa dostępność – to wszystko sprawia, że olej z orzecha włoskiego chętnie wykorzystywany jest do przygotowywania codziennych posiłków. Sałatki, sosy, naleśniki, pasty kanapkowe, twaróg, ciasta czy też desery – podkręć smak swoich potraw i koniecznie dodaj do nich właśnie olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno! W wersji naturalnej, nierafinowanej i niefiltrowanej nie nadaje się do smażenia, pieczenia czy gotowania – nie tylko traci on wtedy swoje cenne właściwości, ale zyskuje gorzki, cierpki posmak. Aby w pełni korzystać z jego cudownych właściwości przestrzegać należy także odpowiednich zasad przechowywania – w szklanej, ciemnej butelce oraz chłodnym, ciemnym miejscu, bez dostępu promieni słonecznych. Zadbaj o swoje ciało i wprowadź do codziennego odżywiania olej z orzecha włoskiego nierafinowany zimnotłoczony!
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.