Szukaj
Close this search box.

Ekologiczne octy Sosta

Nasze octy to 100% natury – bez konserwantów i bez filtracji.

  • naturalny ocet jabłkowy sosta
  • ekologiczny ocet jabłkowy z miodem i imbirem
  • ekologiczny ocet jabłkowy z miodem i kurkumą
  • ekologiczny ocet jabłkowy z miodem i żurawiną Sosta
  • ekologiczny ocet winny czerwony bio sosta

Ocet BIO - natura w najczystszej formie

Najwyższa jakość wymaga cierpliwości, doświadczenia i wiedzy. Tylko dzięki temu mamy szansę wydobyć z natury jej esencję – prawdziwy sok życia.

Ekologiczne octy Sosta to skoncentrowana siła o doskonałym smaku. Mile zaskakują niedowiarków. Pozostałych dzielą zaś na tych, którzy je kochają i tych, którzy jeszcze nie spróbowali.

Zdrowe octy do Twojej kuchni

Octy spożywcze znajdują szereg zastosowań w kuchni. Przydają się jako dodatek do sałatek oraz dressingów, sosów, majonezów oraz marynat. To produkt, którego dosłownie nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Dlatego w rodzinnej manufakturze Sosta produkujemy zdrowe octy na bazie starannie opracowanych receptur oraz jakościowych składników. Wydobywamy z natury to, co najlepsze. Dzięki temu nasze produkty wyróżniają się fenomenalnymi walorami smakowymi, a na dodatek są całkowicie przyjazne dla zdrowia, ponieważ nie posiadają zbędnych dodatków chemicznych. Jeżeli cenisz ekologię i chcesz w swojej kuchni korzystać tylko ze sprawdzonych produktów, koniecznie wypróbuj nasze octy spożywcze. Wydobywamy ze wszystkich składników to, co najlepsze. To właśnie dlatego wyroby sygnowane logo Sosta cieszą się ogromnym uznaniem nawet wśród szczególnie wymagających osób. Pragniemy wytwarzać produkty jedyne w swoim rodzaju – pełne smaku, a jednocześnie wolne od zbędnych dodatków. Nasze zdrowe octy bez konserwantów i bez filtracji idealnie sprawdzą się również w Twojej kuchni!

Octy smakowe

Dostępne w sklepie internetowym Sosta octy smakowe różnią się od siebie składem oraz zastosowaniem. Jeżeli lubisz eksperymentować w swojej kuchni, a przygotowywanie potrawy traktujesz dosłownie jak tworzenie arcydzieła, koniecznie zaopatrz się w wiele produktów, aby znaleźć idealny dodatek do każdego dania. Koniecznie wybierz octy spożywcze, które zagwarantują naturalność i pełnię smaku. W efekcie potrawa stanie się znacznie bardziej wyrazista. Produkty te przydają się również podczas przygotowywania domowych przetworów.

Doskonałym przykładem szerokiego zastosowania w kuchni są spożywcze octy jabłkowe organiczne. Powstają za sprawą zjawiska biologicznej fermentacji. Produkty wytworzone z tych owoców niejednokrotnie stosuje się jako lekarstwo na szereg dolegliwości. Dla wielu osób takie octy smakowe są synonimem zdrowia oraz wsparcia dla ciała.

Na szczególną uwagę zasługują także octy smakowe przygotowane na bazie czerwonych winogron. To idealny dodatek do sosów i marynat, a przy okazji wspiera odchudzanie, przyczyniając się do oczyszczania całego organizmu z toksyn. Takie octy smakowe muszą znaleźć się w Twojej kuchni, szczególnie jeżeli chcesz przygotować niepowtarzalną marynatę do mięs, szczególnie wołowiny, cielęciny i jagnięciny.

Do czego stosuje się octy owocowe?

Octy owocowe od w rodzinnej manufakturze Sosta wyróżniają się szerokim zastosowaniem w kuchni. Nie dość, że posiadają doskonałe walory smakowe, to również wspierają organizm, pozytywnie wpływając na odporność lub wspomagając odchudzanie i pozbywanie się toksyn. Wybierając naturalne octy owocowe z naszego sklepu internetowego, sięgasz po produkty z górnej półki, którym możesz zaufać.

Jeżeli potrzebujesz wyrobów o uniwersalnych właściwościach i szerokim zastosowaniu, odpowiednią propozycją będą octy owocowe przygotowane na bazie jabłek. Dostępne są również wersje wzbogacone szeregiem dodatków, na przykład miodem oraz imbirem. Każdy z naszych produktów ma charakter surowy – to wyroby niefiltrowane i wolny od konserwantów. Dobre octy jabłkowe to nie tylko ciekawy smak, ale także właściwości przeciwbakteryjne. Spożywanie tego rodzaju produktu może pomóc w eliminacji objawów przeziębienia.

Spożywcze octy smakowe przygotowane z owoców winogron idealnie nadają się do wielu potraw, przede wszystkim sałatek. Jednocześnie wyroby te wspomagają odchudzanie, ponieważ w organizmie nie odkłada się tkanka tłuszczowa. Spożywanie produktu wspiera pobudzanie enzymów trawiennych. Warto dodać, że octy owocowe bazująca na czerwonych winogronach możesz uzupełniać sokiem z cytryny oraz miodem, co wzbogaci doznania smakowe. Również produkty z białych winogron wybornie sprawdzają się podczas przygotowywania marynat.

Jeżeli szukasz produktów idealnie komponujących się z daniami mięsnymi, koniecznie wypróbuj octy smakowe z granatu. To wyśmienity dodatek do kaczek oraz dziczyzny. Podczas sporządzania marynaty całość koniecznie wymieszaj z niewielką ilością oleju, wodą oraz przyprawami. Mięso nabierze wielowymiarowego smaku, którego nigdy nie zapomnisz.

Naturalne octy od Sosta

Octy jabłkowe organiczne oraz produkty wytwarzane z winogron i granatu od Sosta posiadają certyfikat BIO. To odznaczenie potwierdzające ekologiczny charakter produktów, a także ich jakość. Naszym klientom proponujemy wyłącznie naturalne wyroby, które zachwycają swoim smakiem oraz właściwościami. Jako rodzinna manufaktura Sosta jesteśmy Członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia. Pragniemy jednak przypomnieć, że dobre octy jabłkowe, z winogron i granatu to nie wszystko, co możemy zaproponować. Przygotowana oferta jest znacznie bardziej bogata i składa się między innymi z musztard, olejów nierafinowanych oraz masła klarowanego. Wspólnie z nami zaopatrzysz swoją kuchnię w produkty ekologiczne i naturalne, całkowicie wolne od chemicznych dodatków!

Szanowni Państwo!

Niedawno uruchomiliśmy nową stronę internetową. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby działała bez zarzutów. Mamy nadzieję, że korzystanie z niej będzie przyjemniejsze, a składanie zamówień bezpieczniejsze, prostsze i szybsze.

Jeśli zauważą Państwo błędy techniczne, wizualne lub tekstowe w obrębie strony, będziemy wdzięczni za ich zgłoszenie na [eeb_content]biuro@sosta.pl[/eeb_content]

Dziękujemy!