Sałatka z pieczonego kalafiora z olejem z ostropestu

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180ºC.

2. Kalafiora umyj, przekrój na pół. Połowę pokrój na plasterki i wymieszaj w misce z olejem słonecznikowym, solą i curry.

3. Poukładaj kalafiora na papierze do pieczenia i piecz przez około 15-20 min do miękkości.

4. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę, dodaj do niej zielony groszek i gotuj 5 minut. Odcedź groszek i przelej go zimną wodą.

5. Do miski włóż świeżą rukolę, upieczonego kalafiora i zielony groszek. Dodaj ok. 2 łyżki naszego octu balsamicznego i oleju z ostropestu. Posyp czarnym sezamem.

Smacznego!

Darmowa dostawa od 200 zł

Ostatnio w sklepie pojawiły się:

  • maslo_klarowane_ghee
    Masło klarowane

    GHEE masło klarowane

    od 29,90  Kup teraz
  • oleje-bio

    Kultowe oleje

    200,00  Kup teraz
  • olej-arachidowy-Sosta

Szanowni Państwo!

Niedawno uruchomiliśmy nową stronę internetową. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby działała bez zarzutów. Mamy nadzieję, że korzystanie z niej będzie przyjemniejsze, a składanie zamówień bezpieczniejsze, prostsze i szybsze.

Jeśli zauważą Państwo błędy techniczne, wizualne lub tekstowe w obrębie strony, będziemy wdzięczni za ich zgłoszenie na [eeb_content]biuro@sosta.pl[/eeb_content]

Dziękujemy!