Sałatka z pieczonego kalafiora z olejem z ostropestu

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180ºC.

2. Kalafiora umyj, przekrój na pół. Połowę pokrój na plasterki i wymieszaj w misce z olejem słonecznikowym, solą i curry.

3. Poukładaj kalafiora na papierze do pieczenia i piecz przez około 15-20 min do miękkości.

4. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę, dodaj do niej zielony groszek i gotuj 5 minut. Odcedź groszek i przelej go zimną wodą.

5. Do miski włóż świeżą rukolę, upieczonego kalafiora i zielony groszek. Dodaj ok. 2 łyżki naszego octu balsamicznego i oleju z ostropestu. Posyp czarnym sezamem.

Smacznego!

Darmowa dostawa od 200 zł

Ostatnio w sklepie pojawiły się:

  • sos paprykowy
    Musztardy i sosy

    Sos paprykowy Sosta 200 g

    24,90  Dodaj do koszyka
  • musztarda z cebulką
    Musztardy i sosy

    Musztarda z cebulką Sosta

    13,90 19,90  Wybierz opcje
  • masło klarowane
    Masło klarowane

    GHEE masło klarowane 700 ml

    64,90  Dodaj do koszyka

Szanowni Państwo!

Niedawno uruchomiliśmy nową stronę internetową. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby działała bez zarzutów. Mamy nadzieję, że korzystanie z niej będzie przyjemniejsze, a składanie zamówień bezpieczniejsze, prostsze i szybsze.

Jeśli zauważą Państwo błędy techniczne, wizualne lub tekstowe w obrębie strony, będziemy wdzięczni za ich zgłoszenie na [eeb_content]biuro@sosta.pl[/eeb_content]

Dziękujemy!