Chutney z musztardą z zielonym pieprzem

Składniki:

  • 5 zielonych papryk
  • 3 papryczki jalapenos lub chilli
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka naszej musztardy z zielonym pieprzem
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki naszego oleju rzepakowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz musztardy i oleju zblenduj z odrobiną wody.
  2. W osobnym naczyniu wymieszaj musztardę z 2 łyżkami oleju  i dodaj mieszankę do reszty składników.
  3. Postaw na ogniu i gotuj do momentu, aż sos oddzieli się od brzegów garnka.

Chutney gotowy!

Darmowa dostawa od 200 zł

Ostatnio w sklepie pojawiły się:

  • maslo_klarowane_ghee
    Masło klarowane

    GHEE masło klarowane

    od 29,90  Kup teraz
  • oleje-bio

    Kultowe oleje

    200,00  Kup teraz
  • olej-arachidowy-Sosta

Szanowni Państwo!

Niedawno uruchomiliśmy nową stronę internetową. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby działała bez zarzutów. Mamy nadzieję, że korzystanie z niej będzie przyjemniejsze, a składanie zamówień bezpieczniejsze, prostsze i szybsze.

Jeśli zauważą Państwo błędy techniczne, wizualne lub tekstowe w obrębie strony, będziemy wdzięczni za ich zgłoszenie na [eeb_content]biuro@sosta.pl[/eeb_content]

Dziękujemy!